Kategorier

Sockerdetektiven

Klicka på bilden för full storlek
av Östberg Rundquist Maj
Kategorier

Share |
Fakta
Mediatyp Inbunden
Förlag Forma Books
Utgiven 20080904
Sidantal 104
ISBN 9153430107
Språk Svenska
EAN 9789153430100
Artikelkod75465
Lager <100 i lager 149 kr
Tipsa en vän!
Beskrivning
Bli en sockerdetektiv, du också!

Den som har koll på sockret och utesluter matvaror med tillsatt socker går fri från de värsta matfällorna. Praktiskt, eller hur?

Den här boken handlar om de olika typer av socker som vi äter mer och mer av i vårt dagliga liv. Ibland äter vi socker medvetet, som när vi lägger sockerbitar i kaffet, och ibland dricker vi socker i form av läsk och saft. Men socker finns till allra största delen i väldigt många matvaror som vi äter utan att reflektera speciellt mycket över sockerinnehållet. Socker och andra raffinerade kolhydrater bidrar till många av nutidens s.k. livsstilssjukdomar. Så länge sockrade produkter efterfrågas av oss konsumenter kommer livsmedelsindustrin fortsätta att tillverka och sälja dem. Genom att bli en medveten konsument går det att på sikt minska sin sockerkonsumtion och bara använda socker som en avsiktlig men sällsynt krydda. Det som kan vara lite komplicerat i sammanhanget är att socker inte alltid heter socker. Men den som lär sig de sockernamn som beskrivs i Sockerdetektiven har kommit en bra bit på väg!

Sockerdetektiven går igenom vad man som konsument ska tänka på när det gäller olika matvaror. Sockerdetektiven tipsar också om bra matvaror och varnar för produkter med ett högt innehåll av socker.

Annons: