Kategorier

Våra bästa recept utan ägg och mjölk

Klicka på bilden för full storlek
av Benckert Anna / Warnhammar Pernilla
Kategorier

Share |
Fakta
Mediatyp Inbunden
Förlag Forma Books
Utgiven 20100913
Sidantal 109
ISBN 9153429923
Språk Svenska
EAN 9789153429920
Artikelkod76360
Lager Förväntas skickas inom 5-7 vardagar 230 kr
Tipsa en vän!
Beskrivning
Gott för hela familjen

Här är kokboken för alla som inte tål mat som innehåller två av våra vanligaste ingredienser - ägg och mjölk. Allergier och intolerans kräver en hel del planering och eftertanke. Det gäller att läsa innehållsförteckningar och vara beredd på att laga sin egen mat från grunden istället för att välja hel- eller halvfabrikat. Att vara bortbjuden eller att äta på restaurang är andra situationer som kan ställa till det.

Men det finns ingen anledning att misströsta. Faktum är att man kan laga lika god mat utan ägg och mjölk. Den här boken innehåller ett femtiotal inspirerande recept som går snabbt och enkelt att laga och som hela familjen kan äta.

Författaren och formgivaren Anna Benckert har själv barn med ägg- och mjölkallergier. I ren frustration över att inte kunna ge sina barn sådant som andra barn kan äta bestämde hon sig för att skriva en kokbok med recept utan ägg och mjölk. Hon kontaktade sin barndomskamrat matstylisten Pernilla Warnhammar, även hon med mjölkallergi i familjen, och resultatet blev den här kokboken. Förhoppningen är att den ska inspirera andra som har slut på idéer.

Annons: