Kategorier

Alignment

Klicka på bilden för full storlek
av Berg Malou
Kategorier

Share |
Fakta
Mediatyp CD-skiva
Förlag Malou Berg Prosongs AB
Utgiven 20100907
EAN 7350011600137
ArtikelkodPRSO-07
Lager Tillf slut 149 kr
Tipsa en vän!
Beskrivning

Malou Berg fortsätter att skapa gränsöverskridande musik med sitt nya album Alignment. Elementet är Eter i det fjärde albumet ur Malou Bergs banbrytande Plejadiska svit. Musiken för lyssnaren till nya världar som inspirerar, lyfter och befriar på ett magiskt sätt, i en musikalisk regnbåge av sång och klanger från tibetanska skålar och kristallskålar, pulsen av trummor och mjukt dansande melodier. Ett album som både är meditativt och spännande. Malou Berg berättar själv om inspelningen av Alignment:

"Grundidén med inspelningen är att den är baserad på sång och skålar. Resultatet är ett samarbete mellan mig och den franske slagverkaren Xavier Desandre Navarre. Vår intention var att skapa helande sånger, i tonarter som överensstämmer med den uråldriga Solfeggio-skalans frekvenser*. Skalan återupptäcktes för cirka tjugo år sedan och skiljer sig från vår västerländska, några toner är högre, andra lägre och avståndet mellan skalans toner är olika stort. Legenden säger att Solfeggioskalan har helande förmåga. En frekvens kallas för "mirakel-frekvensen" och används vid healing.

Det här var ett annorlunda och utmanande projekt. Jag tog med alla mina tibetanska skålar och två stora kristallskålar till Nilento Studios i Göteborg. Där spelade vi in under en vecka i september 2009, med ljudgeniet Lars Nilsson vid mixerbordet. Xavier och jag enades om en intention, ett ord, en fras, som vi sedan mediterade över någon minut. Sedan spelade vi in, helt förutsättningslöst. Vi hade ingen form. Ingen tanke om sångens innehåll. Vi öppnade oss bara, lyssnade inåt, följdes åt och lät intention och flöde leda musiken att blomma. Med på resan var även Thomas Hellsten på keyboards. Sångerna blev som att vandra i en skog, man ser träd omkring sig, men skogen förändrar sig ständigt med små och stora variationer. Språket är min egen Plejadiska, som är såå skön att sjunga på. Därefter spelade vi in olika pålägg, men ingenting ändrades i grunden. Inga omtagningar eller förbättringar, varken av musik eller sång. Allt har skett i stunden. Vår inledande fras, eller intention, blev sedan titeln på varje sång. Åtta av låtarna spelades in på detta sätt. Sångerna Breathe Out, Onahe och Amae är mer traditionellt inspelade".

Klicka HÄR för att höra några smakprov från Alignment

Annons: